Min passion – min profession

Jeg er strikker, så enkelt kan det siges. Jeg har strikket siden jeg var barn og sad i min farmors stue, med svedige hænder og masker der nærmest klistrede til pindene. Jeg er lykkelig for, at jeg dengang ikke gav op, men stædigt holdt fast i, at det skulle læres.

Jeg var så glad for at strikke, da jeg var yngre, så jeg begyndte at beregne opskrifter til mig selv, ud fra garn, pinde og strikkefasthed. Den gang var det ikke så nemt at finde opskrifter, som det er i dag, hvor nettet og de sociale medier bugner med muligheder. Jeg har i samme tidsrum lært om designprocesser, farvelære og mønsterkonstruktioner. Den viden jeg fik den gang, min uddannelse på Københavns professionshøjskole, og min stadig større lyst til at gøre min passion til min levevej, ledte mig i 2019 til, at jeg besluttede at få et CVR nummer. Jeg startede min egen virksomhed.

Jeg fortsatte med at arbejde ”ved siden” af arbejdet i min egen virksomhed. Men i 2021 sagde jeg mit job op, gav min virksomhed 1 år med min fulde opmærksomhed. Jeg designede flere modeller og tog ud på strikkefestivaller og små markeder, for at få opmærksomhed på mine designs og opskrifter. Jeg indkøbte garn til videresalg, for at kunne tilbyde både opskrifter og garn.

Da 1 år var gået, kunne jeg se, at jeg ikke kunne drive en virksomhed på de præmisser. Jeg begyndte at se mig om efter et lønarbejde igen. Jeg er nu så heldig, at jeg arbejder nogle timer om ugen hos CKC strik i Svendborg. Det betyder, at jeg arbejder med min passion, garn, strik og formidling, hver dag. Selvfølgelig går disse timer også fra arbejdet med udvikling af designs, men jeg kan hvile i det, jeg laver.

Jeg elsker det, jeg laver. Det jeg sætter stor pris på er processen. Det gælder både designprocessen såvel som strikkeprocessen. I designprocessen arbejder jeg ud fra min inspiration. Jeg elsker deltaljer i naturen eller arkitektur, som andre bare ville gå forbi uden at se dem. Jeg tænker, kan det strikkes? Hvordan kan det tages igennem en designproces? Den proces kan være lang, men den er redskabet til at skabe noget unikt. Derfor ser du aldrig mine mønstre i andre designs end mine.

Jeg bruger gerne farver i mine designs. Jeg forsøger at sætte farver sammen på en ny måde. Prøver at fremhæve en farve, ved at sætte en farve til, der kan give et uventet tvist. Som for eksempel Ravningbroen sweater. I dette mønster har jeg arbejdet både med en kontrast farve, den orange og mørke og lyse toner, så mønsteret fremstår næsten tredimensionelt. Ligesom min inspiration, Ravningbroen over Vejleådal, hvor brohovedet er rekonstrueret for at illustrere det imponerende bygningsværk fra Vikingetiden.

Trøjen er konstrueret med udgangspunkt i plantefarvet garn. Jeg synes, at farverne i plantefarvet garn, alle sammen passer sammen.

Jeg designer, og jeg bruger strik som afslapning og meditation. Med andre ord, strik er der, hvor jeg udfolder mig kreativt og der, hvor jeg finder ro.

Jeg finder også ro i naturen.

Når jeg designer, finder jeg inspiration i naturen, men også i arkitektur og strikketeknikker. Mit første design udgav jeg i samarbejde med G-uld. Til dette design har jeg hentet inspirationen fra Kong Harald Blåtands bro over Vejle Ådal. Broen er kendt som Ravning broen, ligesom navnet på landsbyen i nærheden. Derfor hedder mit design også Ravningbroen.

Det er muligt at købe opskrift og garn hos G-uld.dk.Trøjen er strikket i deres plantefarvede New Zealandsk lammeuld. Garnet fås i mange forskellige farver, og det skønne ved plantefarvet garn er, at alle farver passer sammen. Så der er rige muligheder for at sammensætte sin egen "bro".

Min passion – min profession
Tilbage til blog